Starta bolag för prototyptillverkning

Inom industrin så behöver man ofta prototyper och det här kan vara ett ok då prototypen kan ta tid att få fram och dessutom kan vara kostsam att producera. Numera så finns det förstås tekniker och metoder som gör att prototyptillverkningen går mycket snabbare och att den kan integreras med tillverkningsprocesser på ett mycket smidigt sätt. Om man vill starta bolag för prototyptillverkning så gäller det alltså att använda sig av metoder som är kompatibla med de processer som finns på svenska industriföretag.

Mycket som tillverkas idag börjar med en prototyp, även bilar.

Starta bolag snabbt

Om man vill komma igång på en gång så är en bra lösning att köpa lagerbolag. Det här innebär att man får ett färdigt aktiebolag som har ett organisationsnummer och som gör att man kan starta bolag utan att behöva vänta på att registreringar hos Bolagsverket ska bli färdiga. Det här kan ju behövas om man står redo att skapa prototyper och redan har företag som är intresserade av ett samarbete men som inte kan vänta flera veckor på att komma igång med projekten.

Om man vill köpa ett aktiebolag snabbt så är det förstås viktigt att man betänker vem man köper från. Idag så ska detta inte kosta särskilt mycket men innan man köper så bör man se på vad man får för pengarna. Det ska vara en seriös tjänst som säljer lagerbolag som är lagliga och som man verkligen kan börja använda på en gång.

Även om det är så att det kostar att köpa ett färdigt aktiebolag så är det något som man kan ha igen helt enkelt för att man sparar så pass mycket tid på detta. Tid som man kan använda till att vara produktiv och skapa nya kundkontakter.

Smarta lösningar som är flexibla

Då man ska erbjuda prototyptillverkning så är det många gånger så att man behöver erbjuda stor flexibilitet såväl som snabbhet. Med moderna lösningar som 3dskrivare och 3d-scanner så kan man se till att testföremålet snabbt är klart samt att man kan överföra informationen om det till den produktionslinje som ska ta fram den färdiga produkten. Man måste alltså jobba med modern teknik och programmering som är kompatibel med det som används på industriföretagen som har behov av prototyperna.

Tiden då man kunde lägga långa tidsperioder på att ta fram olika prototyper och testa sig fram är över. Precis som att vi förväntar oss att kunna starta bolag på nolltid så förväntar sig företag att få fram rätt dimensioner och kvalitet på kort tid. Med datortekniken så kan man simulera och undvika att lägga tid på sådant som inte kommer att fungera. Med simulation så kan man testa virtuellt så simulation är en otroligt viktig del av utvecklingen av prototyper och därmed något som bör vara en del av en tjänst som erbjuder dessa.

23 feb 2017