Utskriftshastighet med 3d-skrivare

Hur länge man ska behöva vänta på en utskrift från en 3d-skrivare beror förstås på den modell som används och på det som skrivs ut. Tekniken har kommit en bra bit på väg men liksom med de flesta andra tillverkningsmetoder så finns det inget hokus pokus med tillverkning av 3d modeller. Man måste acceptera att utskriftshastighet kan begränsas av en rad olika faktorer. När man vill tillverka färdiga produkter med en 3d printer så får man dock vara noga med att ta reda på hur lång tid det kommer att ta. Det kan ju vara så att en annan tillverkningsmetod blir bättre lönsam då den går snabbare.

Utskriftshastighet på 3d-skrivare

Om man ska välja 3d utskrifter eller inte kan bero på många olika saker. För produktion av delar och komponenter så kanske det här blir den bästa tekniken då man kan skanna in sin förlaga för att sedan få exakta kopior som är färdiga att använda. När man ser på utskriftshastighet på 3d-skrivare så blir det dock uppenbart att det här kan variera och att det inte nödvändigtvis handlar om en effektiv och snabb produktionsprocess. I och med att tid också är pengar så måste man betänka detta innan man bestämmer sig för 3d printing som tillverkningsmetod.

Prototyptillverkning

När man ska skapa en prototyp så kanske hastigheten på skrivaren spelar mindre roll. Om det är så att man sparar pengar på att använda sig av en 3d-skrivare som inte har världens bästa utskriftshastighet för att man sedan får en mycket bra prototyp så kör man förstås ändå på detta. Man får alltså avväga från projekt till projekt när utskriftshastigheten kan ses som ett hinder och när den är något som man helt enkelt får acceptera.