Upplösning och tolerans med 3d skrivare

Det lär dröja ett tag innan man kan skriva ut sitt eget Lego på en hemma-3d-skrivare men tekniken är definitivt så långt framskriden att detta är möjligt. Om man har råd med en riktigt professionell 3d skrivare så kan man nå mycket låga toleranser och få den upplösning och tolerans som krävs för professionella projekt. Det här är viktigt att tänka på då man ska anlita ett företag för utveckling av prototyper och produkter med 3d utskrifter. Beroende på den skrivare som används så kan man få högre eller lägre kvalitet på sina komponenter.

Upplösning och tolerans

För att få högsta möjliga upplösning och tolerans som ligger lågt så behöver man professionell hantering. Idag så finns det lite olika modeller av 3d skrivare på marknaden och även om tekniken fungerar på liknande sätt så kan det vara stor skillnad på vad dessa skrivare klarar av. För den som har blivit intresserad av att skapa 3d modeller som en hobby så kan en FDM-skrivare vara en möjlighet men det är viktigt att förstå att det som finns för hemmabruk inte kommer i närheten av det som professionella företag kan erbjuda. Många gånger så tjänar man mer på att skicka sin 3d-ritning till en 3d-printer som kan ta hand om detta och sedan sänder den färdiga modellen med posten.

Rätt skrivare för rätt projekt

Man måste förstås ha rätt skrivare för rätt projekt och när man vänder sig till ett företag som kan ta fram prototyper på detta vis så gäller det att undersöka om de verkligen passar för det egna uppdraget. Ofta så finns det ju kopplingar mellan 3d skrivaren och ytterligare slutproduktion som kanske sker i metall eller plast. Här gäller det att man verkligen får korrekta modeller som man sedan kan jobba vidare med och att upplösning och tolerans stämmer så att man inte får problem med passform vid senare tillfälle.