Stansmaskiner kommer inte att ersättas av 3D-skrivare

Den nya generationen stansmaskiner är imponerande. Laserskärning i all ära, med stansen som är gjord för att ge riktigt låga produktionskostnader så har man en riktigt attraktiv lösning. Stansen är fortsatt en maskin som man behöver för att skapa precisa hål. Den kommer antagligen inte att ersättas av 3D-skrivare trots att skrivaren också kan skriva ut former som inkluderar hål. Stanstekniken är viktig då man har större produktioner och behöver jobba snabbt och kostnadseffektivt.

Flexibla stansmaskiner

Med nyare stansmaskiner så får man inte bara en produktion som är billigare. De ger också en flexibel tillverkning som krävs för att man ska kunna få fram delar och produkter med rätt format. Automationen ligger på en mycket hög nivå och det gör att man kan jobba snabbt och effektivt. När maskinerna väl är programmerade så kan man lita på att varje del som stansas blir rätt. Produktionen blir mycket hållbar och den är fortfarande bra mycket mer attraktiv än möjligheten att göra hål i delar med hjälp av 3D-skrivare.

Även om det är möjligt att tillverka delar som är stansade med 3D-tekniken så kan det fortsatt vara så att man tjänar mer på att ta dessa delar och snabbt köra de genom den moderna stansmaskinen. De moderna maskinerna möter alla krav som finns och de är dessutom mycket miljövänliga. Det är också en aspekt som konkurrerar med den moderna 3D-printern.

6 feb 2018